Escape

Rozemeijer

Purmerend 1410

Anno 2021 zullen de Purmerenders de namen Willem Eggert en Jan van Egmond vooral kennen als naamgevers aan een groot winkelcentrum en een middelbare school in de stad. Maar wie waren zij? We gaan terug in de tijd… De omgeving waarin Purmerend ligt, zag er in de middeleeuwen heel anders uit. Een moerasgebied met heel veel veen. Het landschap is zo goed als onbegaanbaar. Er wonen rond het jaar 1000 wellicht wel wat mensen, maar van bebouwing van enige omvang was nog geen sprake. Maar in 1410 krijgt Willem Eggert een stuk grond in handen met daarop ook het kleine vissersdorpje Purmereynde en dan verandert er veel…

Dit escape spel begint in dat, voor Purmerend belangrijke, jaar 1410. Je leert Willem Eggert, Jan III van Egmond en een andere bekende Purmerender (BP’er) kennen. Los met familie of vrienden thuis, in de tuin of op terras alle raadsels (met gebruik van internet) op en leer de geschiedenis van de stad op een leuke manier kennen! Het spel is ook geschikt voor eenieder die Purmerend (nog) niet kent.

Met de aankoop van dit spel steun je horecazaak Rozemeijer in Purmerend!

Wat is een escape spel?

Een escape room is een avontuur waarbij je als groep verschillende puzzels/raadsels moet oplossen. ... Bij de eerste escape rooms was het doel ook echt letterlijk om uit een kamer te ontsnappen. Inmiddels zijn er verschillende verhalen, waarbij je bijvoorbeeld een moord moet oplossen of een kluis moet kraken.

Purmerend 1410 is speel je niet in een kamer maar gewoon thuis of bij Rozemeijer op het terras. Je kan het spel alleen spelen, maar in een groepje is het natuurlijk veel leuker. Het spel bestaat uit vier kaarten waar de puzzels/raadsels, ze staan allemaal in het teken van Purmerend vanaf het jaar 1410. De oplossing van de raadsels staan soms op de kaarten zelf, maar soms heb je ook de hulp van internet (Instagram, Google Maps, Wikipedia) nodig om ze op te lossen.

Bestel Purmerend 1410

Let op! De spellen kunnen opgehaald en betaald worden bij Rozemeijer. Dat is de meest voordelige optie, maar het is ook mogelijk het spel per post te ontvangen.